Vrijheid aan de kust
Dagje strand met kinderen

Wandelen in Noord-Holland

wandelen
 

Wandelen in Noord-Holland is tot rust komen in de prachtige omgeving van de kuststreek. Je vindt hier uitgestrekte duinbossen, kilometers strand, eindeloze polder en duingebieden vol leven. Behalve de rijke natuur zijn ook de verschillende kustplaatsjes geweldig om te voet te ontdekken. En in het voorjaar is het echt een feestje om door de polder te wandelen als de tulpenbloei begint.

Strandwandeling

Een strandwandeling zonder einde, de kust in de Kop van Noord-Holland bestaat uit kilometers ononderbroken zandstrand. Wandel over het strand van Julianadorp naar Den Helder, of van Callantsoog tot Groote Keeten. Een groot voordeel, met de zee naast je hoef je tijdens een strandwandeling nooit te verdwalen. Even uitrusten kan bij de vele strandpaviljoens. Afhankelijk van het seizoen, geniet je hier van een heerlijke warme chocomel of verfrissende versnapering. 

Wandelen in de duinen

Ook in de duinen is het prachtig wandelen. Terwijl de wind over het strand raast wandel je heerlijk in de luwte van de duinen. Talloze knooppunten verbinden de verschillende wandelroutes aan elkaar. Zo bepaal je zelf hoe ver je gaat en waar je heen wandelt. In de duinen vind je duinbossen en duinvalleien met af en toe een prachtig uitzicht op zee. Ten Noorden van Julianadorp zijn er bovendien allerlei bunkers verscholen die teruggaan tot de tijd van Napoleon. Wie had gedacht dat wandelen in de duinen zo afwisselend kon zijn?

Wandelen in Callantsoog

Verblijf je in Callantsoog? Dan wandel je vanuit het bruisende centrum in een oogwenk het strand op. Bovendien vind je bij Callantsoog ook het Zwanenwater, een prachtig natuurmonument met unieke witte duinen. De verkleuring ontstaat door een gebrek aan kalk en komt buiten de Kop van Noord-Holland niet vaak voor. Dankzij de unieke samenstelling van de ondergrond vind je hier ‘s zomers allerlei zeldzame planten, zoals verschillende orchideeënsoorten. In het najaar groeien hier bijzondere soorten paddenstoelen. Goed om te weten, dit gebied is een rust- en broedgebied waar honden helaas niet welkom zijn. Gelukkig kan je met je trouwe viervoeter wel heerlijk uitwaaien op het strand en in de duinen.

Ben jij een echte wandelaar en wil jij Noord-Holland te voet ontdekken? Bij Vrijheid aan de Kust heb je de keuze uit een groot aanbod vakantiehuisjes. Kies voor een chalet, een huisje aan het strand of verblijf midden in de natuur. Zo kom je helemaal tot rust aan de kust.