Vrijheid aan de kust
Dagje strand met kinderen

Een dagje strand met kinderen

Een dagje strand met kinderen

Zodra het weer het toelaat zoeken we massaal het strand op. Jongeren, moeders met kinderen, hele families, op het strand ontsnap je aan de hitte en de drukte van alledag. Kinderen kunnen lekker ravotten in het water of spelen in het zand. Zonnebrand mee, eten en drinken in een koelbox, een kleedje en wat speelgoed. Meer heb je niet nodig voor een middag plezier aan het strand. Als de zon heel fel schijnt kan een parasol of tentje nog wat schaduw bieden.

Veilig zwemmen in zee

De zee kent niet alleen plezier, er schuilen ook gevaren in het water. Op diverse plekken is van 1 juni tot 1 september de Reddingsbrigade aanwezig. De vlaggen op het strand geven aan of je veilig kunt zwemmen. Een rood-gele vlag geeft aan dat je veilig de zee in kunt. Het gebied tussen de vlaggen is een bewaakte badzone met strandwachten. Watersport is niet toegestaan. Een oranje windzak geeft aan dat je mag baden en zwemmen, maar drijvende voorwerpen zoals luchtbedden en opblaasbanden zijn verboden vanwege de wind. Zie de afbeeldingen voor alle vlaggen en hun betekenissen. 

Zo voorkom je dat je je kind kwijtraakt

Het strand kan best overweldigend zijn als het heel druk is. Ook al kan je kind misschien zelfstandig naar het water, de handdoek terugvinden is soms een uitdaging. Loop daarom een eerste keer even mee en kijk achterom. Help je kind herkenningspunten vinden zodat hij of zij weet waar jullie zitten. Laat ook zien waar de dichtstbijzijnde strandwacht zit. Het kan gebeuren dat je je kind uit het oog raakt. Of dat je kind jou niet meer kan vinden. In dat geval ga je altijd naar de strandwacht. Zij hijsen een witte vlag met een vraagteken en brengen jullie weer samen.

Heerlijke stranddag met kinderen

Met de juiste voorbereiding is een dagje strand echt een heerlijk uitje in de zomer. Houd elkaar en de vlaggen in de gaten en geniet van een heerlijke stranddag. Is een dagje strand niet genoeg en wil je ontdekken wat de kust nog meer te bieden heeft? Verleng je verblijf, boek een vakantiehuisje bij Vrijheid aan de Kust. 

 
Betekenis vlaggen strand

Bron: www.zwemwater.nl