Vrijheid aan de kust
Dagje strand met kinderen

Fietsen huren of zelf meenemen op vakantie?

wandelen

Met een fiets op je vakantieverblijf kun je alle kanten op. Even een boodschapje doen, of een hele fietsroute ontdekken, het kan allemaal. Maar neem je die fiets zelf mee of huur je fietsen bij een lokale fietsverhuur? Beide opties hebben voor- en nadelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Fietsen huren op vakantie

Kies je ervoor fietsen te huren bij een lokale fietsverhuur, dan hoef je je geen zorgen te maken hoe je de fiets veilig op je vakantiebestemming krijgt. Geen gedoe met fietsendragers, trekbandjes en gesjouw met zware tweewielers. Dat is nog eens zorgeloos genieten. Sommige fietsverhuurders bezorgen de fietsen zelfs op je vakantieadres.

Fietsverhuur: groot assortiment

Waar je vroeger alleen hele basic fietsen kon huren, heb je tegenwoordig genoeg keuze uit verschillende fietsen. Wil je graag wat ondersteuning en ga je voor een elektrische fiets, of neem je de kinderen of huisdieren meenemen in een gezellige bakfiets? Je kunt ook eens een racefiets of (elektrische) Mountainbike proberen. Er bestaan zelfs elektrische Riksja’s om moeiteloos volwassenen mee te vervoeren!

Zorgeloos fietsen huren

Bij de meeste fietsverhuurders ben je verzekerd tegen schade en diefstal. Krijg je een lekke band? Dan bel je de pech-onderweg-service. Dat is de service waar je ook voor betaalt. Want dat is het grote nadeel aan fietsen huren op vakantie: het kost geld. Je eigen fiets meenemen kost hooguit wat extra brandstof onderweg. En in het hoogseizoen kan het zijn dat jouw favoriete fiets niet meer beschikbaar is. Wat dat betreft kun je vaak het beste vooraf reserveren.

Fiets zelf meenemen op vakantie

Kies je ervoor om je eigen fiets mee te nemen, dan fiets je lekker op je eigen vertrouwde fiets. Met die handige fietstassen bijvoorbeeld, en een zadel waar je aan gewend bent. Ook heb je dan een fiets beschikbaar vanaf het allereerste moment. Kom je ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat op je bestemming, dan kun je alvast een rondje fietsen voor de lokale fietsverhuur opengaat. Let er wel op dat je ook je fietssleutel meeneemt. Je zou niet de eerste zijn die op de bestemming aankomt met de fiets keurig op slot en de sleutel nog thuis in een keukenlade.

Fietsroutes Noord-Holland

Waar je ook voor kiest, in de kustomgeving van Noord-Holland vind je de mooiste fietsroutes. Door bossen, duinen, polder en over dijken en bruggen. In het voorjaar geniet je van de kleurenpracht van de bloeiende bollenvelden, maar ook de verschillende kustplaatsen zijn leuk om op de fiets te ontdekken. Op een warme dag koel je heerlijk af met een plons in zee. Voor de mooiste fietsroutes kun je terecht bij de ANWB https://www.anwb.nl/fietsroutes/zoeken/provincie=Noord-Holland. De mooiste vakantiehuisjes in Noord-Holland vind je natuurlijk bij Vrijheid aan de Kust.