Vrijheid aan de kust
Dagje strand met kinderen

Recreëren op een naaktstrand

naaktstrand
Betekenis vlaggen strand

Bron: www.zwemwater.nl

 

Naaktrecreatie, Nederland is een van de weinige landen waar dat bij wet geregeld is. Je mag niet altijd en overal naakt lopen in openbare ruimtes, maar er zijn plekken door de gemeente aangewezen waar je zorgeloos naakt kunt zonnen. Langs de kust zijn er verschillende zones op het strand gereserveerd als naaktstrand. Beleef de natuur, zonder kleding en ga voor de ultieme ontspanning. Geen lijntjes van je zwembroek of bikini, geen koude natte kleding aan je lijf als je het water uitstapt. 

Wie komen er op een naaktstrand?

De bezoekers van een naaktstrand zijn net zo divers als de bezoekers van een ‘normaal’ strand. Je vindt mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden en achtergronden. Doordat mensen heel bewust voor deze locatie kiezen gaan ze daar vaak zorgvuldiger mee om. Zo respecteren ze elkaars ruimte en gooien ze hun afval netjes weg. De sfeer is vaak opvallend prettiger en dat geeft een dag op het naaktstrand vaak een extra ontspannen gevoel.

Waar vind ik een naaktstrand?

Langs de Noord-Hollandse kust zijn diverse plekken gemarkeerd als naaktstrand. Zo vind je naaktstranden in Den Helder, Julianadorp, Callantsoog, Schoorl-Bergen aan Zee, Castricum-Heemskerk aan Zee, Wijk aan Zee en IJmuiden aan Zee-Bloemendaal. In onze Vrijheid aan de Kust-app vind je alle naaktstranden met de bijbehorende strandpalen.

Vakantiehuisje bij het strand

Bij Vrijheid aan de Kust vind je diverse vakantiehuisjes bij het strand. Begin je dag met een duik in zee of sluit de dag af met een prachtige zonsondergang. Een vakantie aan zee is de ultieme ontspanning!