Vrijheid aan de kust
Sint Maartenszee

Sint Maartenszee

Noord-Holland

Kaart St M
 

Vind je vakantiewoning in Sint Maartenszee

Sint Maartenszee is een kustdorp dat bekend staat om zijn rust, natuur en prachtige omgeving. Gelegen aan de rand van de duinen vindt u hier een aantal mooie vakantieparken, zoals bungalowpark Duinland, bungalowpark Boerenslag en vakantiepark Wildrijk. Deze vakantieparken vormen samen met indoor- en buitenspeeltuin De Goudvis, een kleine supermarkt en enkele souvenirwinkels het centrum van Sint Maartenszee. Het dorp ligt op slechts 6 kilometer ten zuiden van Callantsoog, waardoor u gemakkelijk kunt genieten van de gezelligheid daar via een mooie wandel-, fiets- of autoroute langs de duinen. Een van de grootste troeven van Sint Maartenszee is de rust die er heerst. Hier kunt u even helemaal ontsnappen aan het drukke dagelijkse leven en genieten van de serene omgeving. De frisse zeelucht, het geluid van de golven en het ruisen van de wind door de duinen zorgen voor een ontspannen sfeer. Of u nu wilt wandelen langs het strand, fietsen door de uitgestrekte natuurgebieden of gewoon lekker wilt luieren in uw vakantiewoning, in Sint Maartenszee komt u volledig tot rust.

 
 

De omgeving van Sint Maartenszee

Naast rust biedt Sint Maartenszee ook volop mogelijkheden voor vermaak. Vooral voor gezinnen met kinderen is er genoeg te doen. Op speeltuin De Goudvis kunnen de allerkleinsten zich volop vermaken op de trampolines, in de klimtoren, op het springkasteel en in de 3 overdekte speelgedeelten. Ook op bungalowpark Campanula, dat op fietsafstand van het strand ligt, is er veel te beleven voor kinderen. Hier vindt u namelijk een heerlijk subtropisch zwembad waar ze naar hartenlust kunnen spelen en zwemmen.

Voor liefhebbers van natuur en avontuur zijn er ook diverse bezienswaardigheden in de omgeving van Sint Maartenszee. Het Land van Fluwel is een uniek natuurgebied waar u kunt genieten van het Avonturen Speelparadijs en het Blote Voetenpad. Hier kunnen kinderen zich helemaal uitleven terwijl ze spelenderwijs meer leren over de natuur. Daarnaast is ook natuurgebied Het Wildrijk zeker een bezoek waard. In het voorjaar wordt dit gebied bedekt met wilde hyacinten, wat zorgt voor een prachtig kleurrijk schouwspel. In het najaar trekken de vele verschillende soorten paddenstoelen veel bekijks.

Ontdek Sint Maartenszee

Naast al deze activiteiten maakt Sint Maartenszee ook deel uit van het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. Vooral in het voorjaar zult u hier getrakteerd worden op een prachtig kleurenpalet door de vele bloeiende bloembollenvelden. Een wandeling of fietstocht door dit gebied is dan ook absoluut de moeite waard.

Kortom, Sint Maartenszee is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar rust, natuur en een prachtige omgeving. Met zijn mooie vakantieparken, speeltuin De Goudvis, subtropisch zwembad Campanula en bezienswaardigheden als Het Wildrijk en het Land van Fluwel is er voor ieder wat wils. Of u nu wilt genieten van de rust of juist op zoek bent naar avontuur, in Sint Maartenszee zult u zich zeker niet vervelen.