Vrijheid aan de kust
Dagje strand met kinderen

Naar het strand met de hond

 
strand hond
Betekenis vlaggen strand

Bron: www.zwemwater.nl

Heerlijk uitrazen op het strand met de hond. Een grote zandbak, heel veel soortgenootjes en de zee. Dat is pas genieten! Je hebt alle ruimte om te spelen of uren te wandelen. Het is een feestje om je hond zo enthousiast te zien. Op het strand ervaar je de echte Vrijheid aan de Kust. Van mei tot september mogen honden ‘s morgens voor 10 uur en ‘s avonds na 7 uur heerlijk loslopen. Ga je naar het strand met de hond? Dit zijn een paar dingen om rekening mee te houden.

Honden op het strand: Bescherm de pootjes

Het zand kan heet zijn. Met name in de middag en avond, als de zon er de hele dag op heeft staan branden. Zoals wij onze voetzolen branden, brand je hond zijn of haar pootjes. Ze kunnen blaren of zelfs brandwonden oplopen. En omdat ze zo enthousiast zijn heb je het misschien niet door. Check daarom eerst zelf of het zand niet te heet is. Als je hond niet te groot is kun je hem of haar naar de waterlijn dragen, of regel een paar hondenschoentjes als je hond daar gewend aan is. Er zijn ook speciale crèmes om de voetzolen van je hond te beschermen tegen uitdroging.

Je hond en zout water

De zee is heerlijk om in te spelen, maar niet geschikt om te drinken. Als je hond te veel zout water binnenkrijgt kan hij of zij zoutvergiftiging oplopen. Zorg ervoor dat je genoeg fris drinkwater bij je hebt. Als je hond dorstig is na het uitrazen is genoeg drinken heel belangrijk. Soms ligt er een laag schuim op het strand. Veel honden vinden het heerlijk om daarin te happen en te spelen, maar ook hiervan krijgen ze weer zout binnen. Laat ze niet te lang spelen en zorg ervoor dat ze ook genoeg vers water drinken. Zo voorkom je dat je hond ziek wordt. 

Zand in de oogjes

Er is niets leukers dan kuilen graven en racen door het losse zand. En het is zo schattig, zo’n koppie helemaal onder het zand. Let er op dat er niet te veel zand in de oogjes komt, daardoor kan je hond nare infecties oplopen. Begeleid je hond richting de kustlijn waar het zand wat minder opstuift en neem de oogjes tussendoor voorzichtig af met een vochtige tissue. 

Hond, strand, genieten

Het allerbelangrijkste wat je kunt doen met je hond op het strand is genieten. Houd je hond in de gaten en geniet van de omgeving. Wil je graag wat langer genieten van de Nederlandse kust? Boek een vakantiehuisje bij Vrijheid aan de Kust. Wij hebben verschillende huisjes en chalets waar jij en je trouwe viervoeter(s) meer dan welkom zijn!